Prudento

Start Diensten Uitleg SugarCRM navigatie SugarCRM startpagina
SugarCRM startpagina Afdrukken

SugarCRM start scherm: Navigeren

Navigatie onderdelen binnen SugarCRM

Het sugarCRM startscherm is op te delen in 6 afzonderlijke delen.
(klik op de afbeelding voor grotere  versie)

 

1. Uw algemene persoonlijke instellingen

  • Hier kunt u zich u uitloggen.
  • Daarnaast is er de optie Mijn Profiel, hierbinnen stelt u diverse perosoonlijke instellingen is. o.a. uw wachtwoord en weergave van datum formaat en bedragen.
  • Personeel, alle medewerkers die binnen het SugarCRM systeem bekend zijn, dit kunnen ook niet SugarCRM medewerkers zijn. Zij kunnen niet inloggen in het crm systeem maar zijn wel beschikbaar om aan t e kunnen refereren.
  • Training, een snelkoppeling naar de SyugarCRM online trainings mogelijkheden (Engels)
  • Info, hier kunt u o.a. de gebruikte SugarCRM versie achterhalen.

2. De hoofd-navigatie

Hier kiest u de module waarin u wilt gaan werken, standaard is deze hoofdmodule vanaf 5.2 ingedeeld in de gegroepeerde navigatie. U kiest een type werkzaamheid en daaronder zijn dan verschillende modulen beschikbaar, dit is een filter zodat u niet alle modules ineens te zien krijgt die binnen het systeem beschikbaar zijn.
Deze module navigatie is de standaard voor 5.2, dan zijn alle modules naaste elkaar te zien, bij een uitgebreide inrichting van SugarCRM kunnen dat vele modules zijn.

3.De snelkoppelingen (quick create  links)

Op locatie drie zijn de snelkoppelingene te vinden, dit blok is altijd aanwezig en kan, afhankelijk van de gekozen module, meerder opties hebben.

Hieronder een voorbeeld van de snelkoppelingen vanuit de Organisatie module (Accounts).

Snelkoppelingen in de organisatie module

Hierin herkend u de onderdelen die ook in andere modules terugkomen.

  • aanmaak van nieuwe gegevens
  • overzicht van bestaande gegevens
  • importeren

Deze onderdelen kunnen afhankelijk van de module een of meerdere regels omvatten, bijvoorbeeld contactpersonen heeft 3 regels voor aanmaak nieuwe contactpersoen en 1 regel voor overzicht bestaande contactpersonen.

 

4 Een "snel aanmaak" scherm

Dit  deel is om snel de basis gegevens in te kunnen geven. Meestal staan hier slecht 3 a 4 velden op.

Snel aanmaakscherm organisaties

5. Het systeem zoekscherm

Dit zoekveld zoekt door diverse hoofdmodules naar de opgegeven zoek criteria. Het advies is om altijd hier uw algemene zoekopdrachten in te geven.
Als u niet zeker weet of de gegevens in de contacten module, de organisatie module of de leads module staan zal deze optie alle modules tonen die de gezochte gegevens bevatten.

Als precies bekend is in welke module de gezochte gegevens staan kan er in de module nauwkeuriger en meer verfijnd worden gezocht.

6. Het hoofdscherm

In het hoofdscherm kunnen alle detail gegegevens zowrden bekeken.

In het start scherm is dit het onderdeel met de dashlets, kleine susyeem onderdelen die u een startpagina op maat bieden.

Voor alle overige modules bevat het hoofd navigatie scherm de detail schermen waarin ook de ingaven van gegevens plaatsvind

 

 

 
Joomla Templates by JoomlaShack